Populära Produkter

Escuela Ing. Alberto R Mascías, Ascochinga, Córdoba, Argentina

 

 

Strax norr om Córdoba Capital, huvudstaden i provinsen Córdoba i centrala Argentina, ligger det lilla samhället Ascochinga. Ascochinga är en av fyra byar i området där Social Office har identifierat skolor med välutbildade lärare som brinner för sina arbeten, men som har mycket begränsad tillgång till läromedel för att barnen skall ha förutsättning att utvecklas.

 

Escuela Ing. Alberto R Mascías är den skola som erhöll Social Office första betydande sponsring av skolmaterial, till ett värde av (vid tiden juni 2012) ca SEK 20 000. Dessförinnan hade skolan, tillsammans med tre andra skolor i byarna los Molles, la Pampa och la Granja, deltagit i Social Office pilotprojekt ”Social Pens” och fått 200 pennor i samband med en essätävling mellan skolorna, organiserad av en lokal eldsjäl, Peter Dunn (lalucena.org).  Escuela Ing. Alberto R Mascías mottog sponsringen med stor tacksamhet och skolans rektor bekräftar att skolmaterialet gör stor nytta för barnens fortsatta utveckling.

 

Escuela Ing. Alberto R Mascías är en av de skolor som vi arbetar med utan mellanhand. Nästa steg för utvecklingen i området är att inleda samarbeten med skolor i de kringliggande byarna.

 

Klicka här för att se var skolan ligger