Populära Produkter

Kenswed Academy

 

 

Kenswed Academy är en gymnasieskola i Nairobi, Kenya, som drivs av den ideella föreningen Global Relations. Skolan är ämnad för ungdomar i Nairobis slumområden som på grund av ekonomiska eller sociala orsaker inte kan gå på gymnasiet. Ungdomar från svåra förhållanden blir speciellt utvalda och syftet är att hjälpa dem från slummen med hjälp av utbildning. Idag finns strax över 100 elever, sju lärare, en kokerska och två vakter/vaktmästare på skolan. Målet är att rymma totalt 200 elever innan år 2015.

 

Skolan ligger i det natursköna Ngong Hills, avskilt från slummens sopstank, otrygghet och hysteri. Här kan eleverna fokusera på sina studier och må bra tillsammans med sina kamrater. På skolgården finns träd och enklare odlingar samt toaletter där avloppet blir till biogas som används för matlagningen. På morgonen serveras te med en brödbit och till lunch serveras stora portioner med Ugali (majsgröt), Githeri (majs och böngryta) eller annan lokalproducerad mat.

 

Kenswed Academy följer den Kenyanska läroplanen och de regler som Ministry of Education har satt upp. Men vi tillämpar modern pedagogik och har ofta utbyten med svenska lärare och lärarstudenter för att förbättra pedagogiken på skolan.

 

 

Klicka här för att besöka Global Relations hemsida